Nieuws & actualiteiten

Lees hier het nieuws van Zeeland Subsidies

Aangescherpte eisen technieken Energielijst 2021

Investeert een bedrijf in technieken die genoemd zijn in de Energielijst? Zij kunnen dan via de Energie-investeringsaftrek (EIA) tot 45,5% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Zo ondersteunt het kabinet ondernemers die investeren in energiezuinige technieken.

Vermindering CO2-uitstoot

Een belangrijke wijziging is de uitbreiding voor CO2-emissiereductie bij processen in de industrie. Wanneer CO2 wordt bespaard op buiten het bedrijf opgewekte energie kan dit ook in aanmerking komen voor EIA-voordeel.

Langere levensduur LED-verlichting

LED-verlichting is een van de populairste maatregelen die waarvoor EIA wordt aangevraagd. De innovatie bij energiebesparende verlichting zit in de langere levensduur. Daarom kunt u in 2021 alleen EIA-voordeel krijgen voor lampen die een langere dan gemiddelde levensduur hebben. De eis voor energie-effici├źntie per vermogen wordt dus vervangen door een eis aan de levensduur.