Subsidies voor nieuwe bedrijfsruimte

Verbouw- of verhuisplannen?

Gaat u uw bedrijf verbouwen of heeft u plannen om uw bedrijf te verhuizen? Houdt dan rekening met de mogelijkheden die de Energie Investeringsaftrek u kan bieden. Maakt  u uw pand energiezuiniger met energiebesparende maatregelen, dan kunt u profiteren van een fiscaal voordeel via de Energie Investeringsaftrek. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, boven op uw gebruikelijke afschrijving.

Een verbouwing of eventueel verhuizing is het ideale moment om uw bedrijfspand te verduurzamen. De meerkosten voor energiebesparende maatregelen zijn vaak kleiner als u toch al aan de slag gaat. Met de mogelijkheid van de Energie Investeringsaftrek profiteert u extra van de energiebesparing. Bovendien levert investeren in energiebesparende en duurzame technieken een besparing op uw energierekening op. De investering verdient u daardoor vaak al binnen enkele jaren terug.

 

Wat komt in aanmerking voor de EIA?

Voorbeelden van investeringen in uw bedrijfspand die in aanmerking komen voor de EIA zijn LEDverlichting, isolatie, HR-glas, warmtewisselaars, warmtepompen, koude- en warmteterugwinningssystemen. Als u uw energielabel van uw gebouw verbetert, dan kan het hele pakket van energiemaatregelen in aanmerking komen voor de EIA. Een volledig overzicht van de maatregelen die in aanmerking komen vindt u op de website van de RVO.

 

Energiebesparing en subsidies in de praktijk

Een textielreinigingsbedrijf maakte gebruik van EIA voor energiebesparende investeringen, zoals warmtewisselaars, LED-verlichting en een hogedruk ontwateringspers. “EIA was heel belangrijk”, zegt de ondernemer. “De investeringen waren ook fiscaal verantwoord. We zijn een stap verder gegaan met LED-verlichting. Sensoren meten continu hoeveel kunstlicht nodig is, afhankelijk van het daglicht. Dat scheelt de helft van de energiekosten op verlichting.”

Er zijn naast de EIA nog meer subsidies die op dit thema aansluiten; een aantal provincies biedt aanvullende subsidiemogelijkheden zoals b.v. een herinvesteringssubsidie.

 

Informatie
Heeft u plannen voor nieuwbouw of verbouwing van uw bedrijfspand? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om de subsidiemogelijkheden te bespreken.