Overige subsidies voor het MKB

Financier je innovatieproject met MIT

Ontwikkelen van nieuwe innovaties kost geld. Laat de kans op financiering via een subsidie dus niet lopen. Vanaf 7 april kun je aanvraag indienen voor een MIT-subsidie. Met een budget van meer dan €60 miljoen is de regeling dit jaar groter dan ooit. Wacht niet te lang, want op = op.

Er is meer vraag naar deze subsidie dan er budget beschikbaar is. Een commissie van deskundigen beoordeelt de ingezonden plannen voor de R&D samenwerkingsprojecten. Dat gaat niet alleen om originaliteit. Een aansprekende en sluitende businesscase is minstens zo belangrijk. Zorg dus dat helder is wat je met het onderzoek wilt bereiken. Laat ook een heldere rolverdeling tussen de partners zien. Zo heeft jouw plan meer kans van slagen.

Er zijn 2 mogelijkheden voor regionale subsidie:

  • Onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw product. Dat kan bijvoorbeeld met een marktonderzoek, een concurrentieanalyse of een technisch experiment. De MIT-regeling betaalt maximaal 40% van de kosten tot een totaal van €20.000.
  • Onderzoeken en ontwikkelen samen met andere bedrijven (R&D samenwerking). Denk hierbij aan een onderzoek of experiment gericht op ontwikkeling van een nieuw product. Deze regeling benut je samen met minimaal 1 andere ondernemer. Je krijgt maximaal 35% van de kosten vergoed met een minimum van €50.000. Het totale project kost dan minimaal €140.000. Aanvragen voor samenwerkingsprojecten kun je vanaf 11 juni doen.

Daarnaast kun je landelijk nog een kennisvoucher aanvragen. Koop je kennis in bij een externe partij, zoals een onderzoeksinstituut? Dan kun je 50% van de kosten vergoed krijgen tot een maximum van €3750

 

 

Subsidieregeling verwijdering asbestdaken.

Deze regeling is met ingang van januari 2019 komen te vervallen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat het totaal beschikbare bedrag aan subsidie (65 miljoen euro) is gebruikt. Er kan dus geen gebruik meer worden gemaakt van deze regeling. Volgens het ministerie zal er geen nieuwe regeling voor verwijderen van asbestdaken komen. Sommige  gemeentes en provincies verstrekken nog wel een subsidie op het verwijderen van asbestdaken. Als u wilt weten welke lokale overheden deze regeling aanbieden, neem dan contact met ons op.